Așa cum de fiecare dată ne reamintim, Feng Shui este o artă milenară chineză, care se concentrează pe creșterea armoniei și a fluxului pozitiv de energie Chi în spațiul tău de locuit sau de lucru.
Acesta este al doilea articol din seria „Amenajărilor Feng Shui pentru fiecare cameră a casei tale”, primul fiind despre biroul de acasă și cum ar trebui să îți delimitezi job-ul de mediul „de acasă”. Dacă nu l-ai citit încă, îți recomand să o faci!
Continuăm cu livingul, camera de zi, sufrageria ori cum dorești tu să îi spui, care reprezintă centrul casei și în fond, camera principală în cadrul căreia toată familia își petrece concomitent, cel mai mult timpul în casă.
Aplicarea principiilor Feng Shui în living
Ordine și curățenie
Pentru a permite ca energia Chi să circule liber în livingul tău, este esențial să menții ordinea, prin îndepărtarea obiectelor inutile sau vechi, curățarea și ordonarea spațiului. Evită aglomerarea obiectelor pe mobilierul tău! Asigură-te că fiecare obiect din living are o locație precisă, reducând astfel sentimentul de haos și stres.
Echilibrul dintre Cele 5 Elemente
Apa, Pământul, Focul, Lemnul și Metalul, în funcție de necesitățile livingului tău trebuie să constituie un echilibru al culorilor și elementelor decorative.
Recomand folosirea plantelor de interior pentru vitalitate și accente metalice, cum ar fi o măsuță rotundă în culori argintii sau aurii, însă ține minte că aceasta nu este obligatorie ci o poți introduce doar dacă după măsurătorile necesare, reiese că ai nevoie de elemente cu metal.
Nu abuza de mult prea multe culori!
Culorile joacă un rol important în Feng Shui, fiecare având capacitatea de a influența starea de spirit și energia.
Nuanțele de verde și albastru pot aduce liniște și echilibru, în timp ce roșul ori portocaliul pot stimula energia și creativitatea. Însă acestea sunt doar câteva sugestii particulare care țin cont de nevoile livingului tău.
Cum poziționezi mobilierul?
Canapeaua ar trebui să fie pusă cu spatele la un perete solid, pentru suport și securitate, iar partea din față a acesteia să fie orientată către ușa de la intrare, fără să fie însă în linie directă cu ea.
Sfaturi utile pentru maximizarea energiei din camera de zi
Iluminatul livingului
Acesta este foarte important în crearea atmosferei. Combinarea mai multor tipuri de iluminat în living permite ajustarea acesteia în funcție de momentul zilei și de activitatea desfășurată:
Asigură-te că ai o lumină centrală puternică, cum ar fi un candelabru ori plafoniere, care să ilumineze întregul spațiu;
Însă, lumina naturală este cea care trebuie maximizată în acest spațiu.
Elemente decorative cu caracter personal
Poți pune fotografii cu familia, prietenii, momente care ți-au adus fericire, însă nu supraîncărca spațiul!
Poți pune de asemenea, obiecte de artă care surprind emoții pozitive sau care au o semnificație aparte pentru tine.
Cum să îți alegi plantele?
Optează pentru plante cunoscute pentru purificarea aerului, cum ar fi Zamioculcas.
De asemenea, le poți poziționa lângă obiecte electronice pentru a elimina din radiațiile emanate de acestea.
Reține! Curățenia și ordinea sunt esențiale. Eventual, îți poți crea o rutină pentru curățenia livingului, ștergerea prafului, aspirarea și aerisirea spațiului.
Ce este cel mai important: aplicarea principiilor Feng Shui pentru orice imobil se face în funcție de schema energetică a acestuia. Fiecare imobil are o dispunere diferită a energiilor Yin și Yang în funcție de orientarea fațadei principale și a anului construcției lui.
Așadar, înainte de a implementa în spațiul tău orice fel de redecorare sau elemente, trebuie să ai în vedere:
- Anul construcției clădirii
- Poziționarea în planul casei a camerei / zonei respective
- Cunoașterea energiei de bază a fiecărei încăperi
Explorează ce are Feng Shui-ul de oferit!
Galerie foto
Sursă foto: Pinterest
Lasă un răspuns