Anul Dragonului de Lemn și perioada 9 din Feng Shui

Anul Dragonului de Lemn, 2024 este reprezentat de Lemnul Yang așezat deasupra Dragonului care reprezintă elementul Pământ. Este un Lemn pe Tulpina Celestă deasupra Pământului în Ramura Terestră, un simbol al creativității și creșterii dar și al rezistenței și respectării principiilor. 


Conform ciclului nașterii și distrugerii, cele două elemente se află în ciclu distructiv și au o relație de cucerire,

Lemnul cucerește Pământul astfel că în anul Dragonului de Lemn e probabil să vedem mai multe conflicte și dizarmonie

Dragonul conține 3 elemente: Pământ, Apă și Lemn dar niciun element de Foc, care este forța, elanul, entuziasmul din spatele oricărei activități, inclusiv cea economică.

Focul este simbolul fericirii și al energiei pozitive în sistemul celor 5 elemente, el este necesar pentru a stimula optimismul și încrederea. Când focul este total absent, așa cum a fost în ultimii ani, va exista mai puțină motivație și stimulare a investițiilor.

Începând cu luna februarie a acestui an s-a făcut trecerea către o nouă perioadă în Feng Shui denumită Perioada 9 care va dura 20 de ani.

Peroada 9 este reprezentată de hexagrama Li Gua. Li Gua reprezintă Focul și se află în sectorul / direcția Sud.

Li Gua reprezintă, de asemenea phoenix, lumina, strălucirea, culoarea roșie, roz, violet și toate nunțele ce derivă din roșu, fiica mijlocie, femeia de vârstă medie, ochi, inimă, tehnologie, automatizare, inteligență artificială, lume virtuală, frumusețe și spiritualitate.

Energia acestei epoci Feng Shui este de așteptat să aducă creșteri în sectoarele imobiliare și construcții, în domenii legate de practicile de construire eficiență și durabilitate din punct de vedere energetic.

Pe măsură ce oamenii caută spații de locuit și de lucru mai armonioase, cererea pentru proprietăți bine concepute, ecologice poate crește. 

Totodată vom asista la o creștere a numărului de femei în funcții de conducere sau în poziții cheie, dar și a veniturilor câștigate de ele comparativ cu cele ale bărbaților.

De ceștere și dezvoltare vor beneficia  anumite industrii, dezvoltarea de noi tehnologii, automatizare- vehicule cu conducere autonomă, drone, inteligența artificială, lume virtuală, jocuri electronice și sport, criptomonede, coaching, produse de îngrijire cosmetică și frumusețe, produse anti-aging, spiritualitate, industria alimentară și HoReCa.